Sterilizare

Salonul Unika este unul dintre acele locuri care își respectă clienții și care face tot ce îi stă în putință pentru a asigura acestora cele mai bune condiții și un mediu sigur în care estetica este ridicată la rang de artă.

 

Reguli de respectat în cadrul Salonului Unika

Solicităm angajaților noștri să respecte un set de reguli, menite să prevină orice hazard și să responsabilizeze munca în interiorul salonului. Considerăm sterilizarea și curățenia ca fiind nu doar elemente de bun-simț, ci niște elemente esențiale în dinamica salonului nostru. Vom încerca să dezvoltăm în continuare câteva dintre aceste Reguli de Urmărit.

  1. Nu se fumează. Dorim să precizăm că în Salonul Unika nu se fumează, astfel că nu vom deranja persoanele nefumătoare.
  2. Există o zonă special amenajată pentru servirea mesei, ceea ce crează un nivel mare de siguranță pentru angajați, care nu riscă să pună din greșeală în mâncare diferite produse de coafor, de manichiură sau pedichiură, ceea ce ar putea să ducă la probleme de sănătate uneori chiar grave.
  3. În interiorul salonului, clienții sunt serviți cu cafea de la un automat, aceasta nefiind produsă în interior prin intermediul vreunui alt aparat de făcut cafea.
  4. Sterilizarea echipamentelor face parte din întregul concept al Salonului Unika și ne mândrim cu ea. Sterilizarea înseamnă îndepărtarea oricăror organisme, cum sunt bacteriile, ciupercile, paraziții, care se pot atașa la echipamentele folosite în cadrul Salonului.

Procesul de sterilizare este unul destul de complex și necesită o atenție specială. În cadrul procesului de sterilizare se vor spăla periile și pieptenii în apă caldă cu săpun pentru a se îndepărta grăsimile și diferite produse de coafor, după care se introduc într-o soluție dezinfectantă unde se țin aproximativ 20 minute.

Foarfecele se curăță regulat și se sterilizează folosindu-se fie șervețele speciale, fie un spray de sterilizat.

Mobilierul, ghiuvetele, oglinzile și aparatura pentru coafor se curăță zilnic pentru a îndepărta orice urme de păr, de produse de coafor sau alte elemente.

Podelele se mătură și se spală de câteva ori pe zi, menținând astfel un mediu plăcut, curat și primitor. Acordăm o atenție mare la eventualele pete rămase, care pot produce accidente dacă nu sunt șterse corect.

Se folosesc dezinfectanți speciali în funcție de fiecare obiect care necesită atenție. Astfel, în cazul prosoapelor și a cearceafurilor, acestea se vor spăla și dezinfecta în apă fiartă. Pentru obiectele din metal se vor folosit spray-uri dezinfectante.

Radiația cu ultra-violete este o altă metodă pe care o folosim pentru sterilizare. Acest aparat sterilizează în aproximativ 20 – 30 minute, cu condiția ca orice obiect care este pus în interior să se rotească pentru ca lumina să îl acopere în întregime.

 

După cum se poate vedea, la Salonul Unika ne îndreptăm atenția în special înspre clienți și protecția acestora. Dorim să prevenim orice incident și nu putem să face acest lucru dacă nu avem instituite un set de reguli pe care să le respectăm.