Masaj limfatic

bigstock_Patient_at_the_physiotherapy_g_23403563

Masajul limfatic începe ca și un masaj fin pe suprafața pielii, prin frecare, lovire ușoară sau împingere a pielii în direcții care să urmărească structura sistemului limfatic, astfel că acumularea de fluid să poată fi drenată în canalele corecte. Drenajul limfatic este foarte blând, nedureros și nu are efect de stimulare. Este cunoscut faptul că limfa reprezintă ”gunoierul” organismului, având ca și funcție principal eliminarea toxinelor din corp. Masajul limfatic este recomandat de medici, fiind unul relaxant și care ajută la eliminarea surplusului de apă din organism.

Nu vom proceda la masajul limfatic în cazul în care se observă o creștere prea mare în dimensiune a nodulilor limfatici după o intervenție chirurgicală. În acest caz, recomandăm să mergeți la doctor. De asemenea, în cazul în care apare o infecție, sau în cazul pacienților care au probleme cu circulația sângelui, cu inima, indicăm vizitarea doctorului. Dacă masajul limfatic produce durere, atunci o să ne oprim de îndată.

Masajul limfatic este ideal atunci când corpul tău începe să dea semne de retenţie de apă sau atunci când îţi doreşti să faci o cură de slăbire.